Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Portikhuset

Området Portikhuset är byggt efter tanken på att ett boende skall vara personligt och ingen dussinvara. Mycket fokus ligger på estetik och funktionalitet – alltså allt i ett. Tanken är att både gammal som ung ska trivas i nybygget. Man finner även här det lilla extra som garage, övernattningslägenhet, gym, inomhuspool, bastu och snickarbod.

Fasaderna är putsade i ljusa och varma kulörer och utrustade med fönster levererade från H-Fönstret i Lysekil. Mot söder finns det utsikt över grönska och natur och mot väster finns Åkersbergas centrum med butiker, skolor, biblotek och teater…

Beställare och entreprenör

MBA Entreprenad är bolaget som haft hand om både beställning och entreprenad av detta vackra nybygge. De arbetar med allt från infrastruktur till byggnation av bostadshus åt kund eller i egen regi. Deras fristående ställning gör dem konkurrenskraftiga då de är fria att utifrån kundens önskemål välja rätt leverantör – till rätt pris!

Projektledare för entreprenaden var Mathias Svanberg. Vi fick höra talas om H-Fönstret i Lysekil via vår lokala glasmästare och det var främst deras goda ord som fick oss att välja detta fönster. Det var kvaliteten som vägde tyngst, säger han. Att Lysekilsfönstret har en homogen konstruktion och kan anslutas helsäkert mot alla fasader vägde tungt.

När vi pratar om flexibilitet i samarbetet, förmåga att lösa problem som uppstod under projektet samt logistik och planering menar Mathias att han bara har fått goda intryck när det gäller allt samarbete han haft med H-Fönstret i Lysekil. Montaget har fungerat utomordentligt – en del har monterats på plats och en del i fabrik av stomleverantören.

Fördelarna med Lysekilsfönstret är den unika konstruktionen och dess montagefördelar som spar många dyra arbetstimmar. Vi skulle absolut kunna tänka oss att jobba med produkten igen, avslutar Mathias Svanberg.

Arkitekt

Som arkitekt i detta objekt så har estetiken varit mycket viktig vid val av material, säger Erik Einarsson på Södergruppen arkitekter. Erik säger att valet av fönster från H-Fönstret i Lysekil stämmer väl överens med hur han visualiserade byggnaden redan på ritbordet. Produkten har uppfyllt de krav och förväntningar som vi hade på det hela. Även funktionaliteten besvarade våra förväntningar – det var inga konstigheter alls. Erik har inte arbetat med Lysekilsfönstret tidigare men anser att han definitivt kan tänka sig att arbeta med H-Fönstret i Lysekil igen om lämpliga projekt kommer.

Han är nöjd rörande kommunikationen med H-Fönstret i Lysekil och uppskattar att det funnits en direktkontakt med tillverkaren av fönstren, utan att det behöver gå via omvägar. Det underlättar alltid och det går snabbare i arbetet om kommunikationen är rak menar han.

- Engagemanget från H-Fönstrets sida har varit bra och vi har tillsammas löst många av de problem och situationer som oundvikligen uppstår under arbetets gång. Det har inte funnits några problem utan vi har tillsammans sett möjligheterna till bra lösningar, avslutar EinarssonVilla Engawa
Drömhuset
Campus Ultuna
Kv Maskinkajen
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
BRF Ljungen
BRF Södertorp
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Hertiginnan
Kv Maskinkajen
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
BRF Fagrabäck
BRF Ljungen
BRF Södertorp
Campus Ultuna
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Hertiginnan
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
Campus Ultuna
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Portikhuset

H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar